Aktivacija Diners obročnih plačil

Spremenjeno Mon, 30 Oct 2023 ob 01:15 PM

V kolikor z DInersem še nimate sklenjene pogodbe za sprejemanje plačil z Diners kartico, se prosim najprej obrnite na zastopnika, s katerim ste sklenili sodelovanje za uporabo Elly POS rešitve oziroma pišite na info@ellypos.si.


V kolikor ste se ob podpisu vloge za Elly POS odločili tudi za sprejemanje Diners obročnih plačil, ali pa imate pogodbo z DInersom sklenjeno že od prej, potem imate v tem smislu zadeve že urejene. Pogosto pa naše stranke dobijo Elly POS terminal še preden so postopki za DIners obročna plačila zaključeni. V tem primeru je po prejemu obvestila z naše podporne službe potrebno na POS terminalu narediti par ukazov, da se vam aktivira možnost vnosa za DIners obročno plačilo. Navodila za aktivacijo obročnih plačil Diners sledijo spodaj s prikazom ekranomv.


Takšno plačilo je potrebno izvesti na malo drugačen način kot običajna plačila. Velja samo za DIners obročna plačila. Diners enkratno plačilo in plačila z vsemi ostalimi karticami izvajate normalno v Elly POS aplikaciji. Kako se izvede plačilo za DIners obroke si lahko ogledate na tej povezavi oziroma v pripeti pdf datoteki v temu članku. 

Pomembno pa se je zavedati, da plačila, ki niso narejena v Elly POS aplikaciji, torej v tem primeru Diners obročno plačilo, ne bodo vidna na Elly POS obračunu in v Elly managerju, ker so bila narejena mimo Elly POS sistema. Je pa seveda s transakcijo vse v redu, v kolikor je status plačila USPEŠNO.


Ko boste izvedli prvo Diners obročno plačilo, nam prosimo pošlijte sliko potrdila na mail podpora@lab4pay.com


V tem delu torej sledijo navodila kako aktiviramo možnost prejemanja DIners obročnih plačil.


  1. Na namizju terminala izberite ikono POS terminal.
2. Izberite POS administrator3. V meniju POS administrator nato izberete Prenesi. Sledil bo krajši prenos datotek, terminal bo zahteval ponovni zagon aplikacije, ki se samodejno zopet zažene. V istem meniju nato izberete še Naloži.4. S tem je postopek zaključen. Izberite Meni transakcij (slika točka 2), kjer bi sedaj morali videti ikono Diners Installments. Z ukazom na to ikono se vam odpre okno za vnos zneska. Po vnesenem znesku prislonite ali vstavite kartico, po potrebi stranka odtipka PIN in nato se odpre okno za vnos števila obrokov, za tem se transakcija izvede. Več o tem kako se izvede DIners obročno plačilo pa v priloženi povezavi oziroma v pripeti datoteki.Ali je bil ta članek v pomoč?

To je super!

Hvala za povratne informacije

Žal nismo bili v pomoč

Hvala za povratne informacije

Povejte nam, kako lahko izboljšamo ta članek!

Izberite vsaj enega od razlogov

Povratne informacije poslane

Cenimo vaš trud in bomo poskušali popraviti članek