Elly POS javlja komunikacijsko napako

Spremenjeno Fri, 28 Jul 2023 ob 11:30 AM

V kolikor Elly POS javlja komunikacijsko napako, pomeni, da nima povezave z omrežjem. Kot vsi pametni telefoni, tudi terminal Elly POS za izvedbo transakcije potrebuje internetno omrežje. To je lahko vzpostavljeno prek Wi-FI ali s SIM kartico. Če povezava ni vzpostavljena, se bo na terminalu pojavila komunikacijska napaka.


Eden glavnih pokazateljev, da naprava nima pretoka podatkov, je ta, da po vnosu zneska, ko izberete možnost »naprej« oziroma »plačilo«, ne boste videli izbora možnih plačilnih metod (kartice, GoCrypto,...), na zaslonu pa bo viden le znesek.


Preverite jakost omrežja oziroma delovanje vašega usmerjevalnika. Preverite tudi, ali delujejo ostale naprave, ki so povezane v vaše omrežje. Kljub dejstvu, da zasledite odličen WI-Fi signal, morda pretok podatkov ni omogočen. To je lahko posledica napake na omrežju internetnega ponudnika ali pa usmerjevalnik morda nima vstavljenega mrežnega kabla. 


V kolikor se pojavijo težave z omrežjem, poskusite terminal povezati na kakšno drugo omrežje, da preverite, ali je težava v vašem omrežju. Omrežje lahko ustvarite tudi sami prek svojega telefona z omogočanjem dostopne točke oziroma »hot-spota« in nanjo povežete POS terminal. Wi-Fi prek lastnega telefona je odlična rešitev tudi za delo na terenu. Če na POS terminalu opravljate večje število transakcij, priporočamo uporabo SIM kartice. POZOR! Če uporabljate SIM kartico, ki ste jo pridobili sami, nujno poskrbite, da bo imela zakupljeno zadostno količino podatkov. Ker terminali Elly POS delujejo na operacijskem sistemu Android, poteka stalna komunikacija med terminalom in omrežjem, zato mesečno porabijo okrog 2 GB podatkov. Ker so prekoračitve podatkovnih paketov cenovno neugodne, imamo za naše stranke v ponudbi podatkovne pakete vseh operaterjev, z ustrezno količino podatkov.

Ali je bil ta članek v pomoč?

To je super!

Hvala za povratne informacije

Žal nismo bili v pomoč

Hvala za povratne informacije

Povejte nam, kako lahko izboljšamo ta članek!

Izberite vsaj enega od razlogov

Povratne informacije poslane

Cenimo vaš trud in bomo poskušali popraviti članek