Elly POS je padel na tla

Spremenjeno Fri, 28 Jul 2023 ob 11:37 AM

Seveda se zgodi, da nam POS terminal pade na tla. Pri terminalu A920 in A920pro, je v primeru padca najpogostejša težava poškodba vratc od papirja. Na samih vratcih se nahaja črn valjček z zobnikom, ki je priterjen v dva zatiča. Ob padcu se običajno vsaj en od dveh zatičev zlomi in valjčka ni možno več pritrditi v vratca. pogosto uporabniki tudi napačno valjček vstavljajo v sam POS, namesto, da bi zataknili nazaj v vtiče na vratcih. Nato na silo zapirajo vratca, ki se ne dajo 


Pri terminalu A920 in A920pro je v primeru padca najpogostejša težava poškodba vratc za papir. Na samih vratcih je črn valjček z zobnikom, ki je pritrjen z dvema zatičema. Ob padcu se zatiča lahko polomita in valjčka ni možno več pritrditi v vratca. Če pride do takšne poškodbe, lahko vstavljanje vratc na silo povzroči še večjo škodo. 


V kolikor ugotovite, da zatiča nista poškodovana ali ukrivljena, lahko poskusite vratca vstaviti sami. Pri tem bodite pozorni, da je valjček pravilno obrnjen, da je zobnik na pravi strani (poglejte v terminal Elly POS, na kateri strani se nahaja drugi zobnik, s katerim se mora dotikati). Vratc tiskalnika nikakor ne zapirajte na silo, saj lahko pride do dodatnih poškodb.


Možno pa je, da bo potrebno vratca zamenjati. Če niste prepričani, kaj bi bilo najbolje, nam sporočite težavo in vam bomo pomagali. 


Druga najbolj pogosta posledica padca pa je, da se varnostni ključi na POS terminalu pobrišejo, kar posledično pomeni, da POS terminala ni možno več uporabljati. Naprava je namreč zaščitena z notranjimi konektorji. Če bi na primer neznana tretja oseba odpirala napravo, se zaradi zagotavljanja varnosti notranji stiki prekinejo in se nujno potrebne nastavitve pobrišejo. Na ta način se preprečujejo nepooblaščeni posegi v napravo in s tem možnost zlorabe. POS terminal, pri katerem se zgodi takšna poškodba, bo javil napako »Tempered«.


Lahko se odločite za sklenitev zavarovanja POS terminala, ki ga obračunavamo mesečno skupaj z najemnino. Za podrobnosti prosimo kontaktirajte svojega Elly POS prdajnega agenta ali pišite na info@ellypos.si.

Ali je bil ta članek v pomoč?

To je super!

Hvala za povratne informacije

Žal nismo bili v pomoč

Hvala za povratne informacije

Povejte nam, kako lahko izboljšamo ta članek!

Izberite vsaj enega od razlogov

Povratne informacije poslane

Cenimo vaš trud in bomo poskušali popraviti članek